Saját Bolt nyitása – Alapok

admin - 2010.02.26   |   , , , , , Szólj hozzá

Sziasztok,

Elkészült a Partnerprogram használatához egy részletes leírás, ami reményeink szerint hasznotokra lesz a saját pólóboltotok létrehozásánál. Innen le is tudjátok tölteni:

Alapok cover

Pólómánia bolt létrehozása! – ALAPOK

1. Regisztráció, saját bolt létrehozása

Ha még nem regisztráltál a Pólómánia oldalra, akkor ez az első lépés. Ezt könnyedén megteheted akár a „belépés” menüre kattintva, vagy akár a „saját bolt” menünél a saját bolt nyitására kattintva.

szunetregisztrálás

belépés

Amennyiben már regisztráltál, akkor ugyanitt tudsz belépni a profilodhoz is. Miután bejelentkeztél kattints a „saját bolt” menüre, ahol el kell fogadnod a Partnerekre vonatkozó Általános Üzleti Feltételeket, ahhoz hogy továbblépj.

partner_auf_elfogadás

Miután ez megtörtént egyből eljutsz az adminfelületed kezdőoldalára.

2. Személyes adatok, fizetési adatok kitöltése

Következő lépésként add meg személyes adataidat. (Ez akár ráérhet később is, viszont a bolt elindulásához mindenképp meg kell adni az adatokat). Itt tudod a jelszavadat is módosítani, amennyiben szeretnéd.

személyes adatok

Ugyanígy töltsd ki a fizetési adataidat is. Ezek az infók szükségesek ahhoz, hogy a megszerzett jutalékodat ki tudjuk fizetni Neked, úgyhogy ügyelj a pontos kitöltésére. Fontos, hogy ezek az adatok nem publikusak, azokhoz harmadik fél nem férhet hozzá!

fizetési adatok

3. Saját minták, grafikák feltöltése

Ha vannak saját mintáid, amiket szeretnél a boltodban árusítani, akkor következő lépésként mindenképpen ezeknek a mintáknak a feltöltését javaslom. A minták elbírálása általában 24-48 órát vesz igénybe, ezután tudod őket használni, saját termékeket létrehozni velük. Alap partnereink számára 10db minta feltöltése van engedélyezve, VIP partnereink számára korlátlan mintafeltöltés áll rendelkezésre.

mintafeltöltés

Mindenképp javaslom a vektoros mintákhoz kapcsolódó segédletek átolvasását, hogy a feltöltésre kerülő minták biztosan megfeleljenek a Pólómánia elvárásainak, illetve minél hamarabb elbírálásra kerüljenek.

Sikeres elbírálás után a mintáidat a „minták rendezése” menü alatt találod meg. Itt megadhatod a minta elnevezését, továbbá létrehozhatsz termékeket is a boltodba.

mintarendezés

4. Termékek létrehozása

El is érkeztünk a látványosabb részekhez. Az új termék létrehozására kattintva a Pólómániáról már jól ismert szerkesztő segítségével tudsz termékeket szerkeszteni. Az itt megszerkesztett pólók automatikusan bekerülnek a saját boltod kínálatába. A saját boltod éppen aktuális nézetét, állapotát mindig meg tudod nézni a bal oldalon található „bolt megtekintése” gombra kattintva.

terméklétrehozása

A létrehozott termékek minden fontos információját megtalálod a „termékek beállításai” menünél. Ugyanitt tudod a termékeket aktiválni és inaktiválni is, azaz hogy megjelenjen a saját boltodban vagy nem. Itt tudod a termékek sorrendjét is változtatni, hogy a boltodban milyen sorrendben jelenjenek meg a létrehozott termékek.

termékinfó

Az egyes termékekhez tartozó részletes beállítási lehetőségeket a „beállítások” menüre kattintva érjük el. Itt talán a legfontosabb opció, a jutalék nagyságának a beállítása. A Pólómánia alapesetben 20%-kal számol, ez szabadon változtatható, saját árrés megadásával. Fontos megemlíteni, hogy ne essünk túlzásokba, hiszen egy irreálisan magas jutalék megadásával elriaszthatjuk a vásárlóinkat.

termékbeállítás1

A többi beállítási lehetőség elég egyértelmű, ezek közül a szabad színválasztást emelném még ki. Ha kipipáljuk, akkor a vásárlónak lehetősége nyílik rá, hogy a létrehozott terméket akár más színben is ki tudja választani, nem csak abban amiben előzőleg megszerkesztettük.

termékbeállítás2

Tipp: Egy sikeres bolt egyik alapfeltétele az igényesen megszerkesztett termékek. Itt is megállja a helyét, hogy ne a mennyiségre törekedjünk, hanem a minőségre. Próbáljunk meg inkább kevesebb terméket létrehozni, de azokat több változatban, több pólótípusra megcsinálni, így széles választékot biztosítani a potenciális vásárlóink számára.

5. Bolt adatok megadása

A saját boltunk adatainak a megadása szintén nagyon fontos. Itt első lépésben adjuk meg a boltunk nevét. Ez a név fog megjelenni később a böngészők felső infócsíkjában is, tehát érdemes olyan nevet választani, ami utal a boltunk tartalmára.

boltadatok

boltadatok2

Ugyanitt érdemes beikszelni, hogy „emailt kérek a megrendelésekről”, így emailen is nyomon tudjuk követni a boltba beérkező rendeléseket. A saját impresszum használatát is javasoljuk, így a boltunkba érkező látogatók tudni fogják, hogy az adott designt, terméket Te készítetted el. Az emberek szeretik tudni, hogy kitől vásárolnak.

Nagyon fontos a „Linkelés” alatt található „egyedi bolt URL” megadása. Alapesetben egy Pólómánia által generált szám szerepel itt, amit a regisztrációnál kaptál. Mindenképpen javaslom ennek a megváltoztatását, hiszen ezzel megkönnyítheted boltodnak a beazonosítását, elérését. (valami.polomania.hu)

boltadatok3

Itt találod még a különböző HTML kódokat is, amelyek segítségével már meglévő weblapodba tudod könnyedén beilleszteni a saját boltodat. Ezekre itt külön nem térnék ki, később külön cikkben foglalkozunk majd ezekkel a linkelési lehetőségekkel.

6.    Saját bolt designja, layoutja

Pólóboltunk leglátványosabb részéhez érkeztünk ezzel. Gondolom nem kell külön hangsúlyoznom, hogy mennyire fontos egy szépen kialakított, könnyedén átlátható, letisztult design. Szánjunk rá elegendő időt, hogy boltunk igényesen nézzen ki! Később megtérül!

A Layout kialakításnál rengeteg beállítási lehetőséget kínál a Pólómánia. Ezeket nem zongorázom most végig, viszont egy-két apró tippet megosztanék Veletek. Fontos, hogy az éppen aktuális változtatásokat mindig nyomon tudjuk követni, ha a „Bolt megtekintésére” klikkelünk.

Ha használunk fejlécet, akkor annak nagyságát úgy alakítsuk ki, hogy lehetőleg ne vegye el a figyelmet magáról a boltról. Érdemesebb talán vékonyabb fejlécet használni, így nem válik túl hangsúlyossá.

fejléc_jó

fejléc_rossz

A háttér beállításainál, hogyha egy saját képet töltünk fel, ügyeljünk arra, hogy különböző felbontású monitoroknál különbözőképpen jelenhetnek meg. Érdemesebb lehet használni egy kisebb képrészletet, amit a háttérkép elhelyezésénél ismétlődőre téve nagyon szép összefüggő háttérképeket tudunk létrehozni, ami az összes monitor felbontáson megfelelően jelenik meg.

háttér_jó

háttér_rossz

A színvilágot próbáljuk meg úgy kialakítani, hogy 4-5 színt használunk csak. A nagyon sok szín használata zavaró lehet, és átláthatatlanná teheti az oldalt.

Pólóboltunk betűtípusát állítsuk be meglévő weblapunk – feltéve ha van – arculatához. Ugyanez vonatkozik a színvilágra is.

7. Publikálás, Saját pólóboltunk megismertetése

Miután végeztél minden beállítással és úgy gondolod elkészült a bolt, akkor jön a következő kihívás. Ahhoz hogy el tudj adni termékeket először látogatókat kell az oldaladra csalogatnod. Ez már meglévő honlap esetében adott, így erre külön nem térek most ki.

Ennél érdekesebb, hogyha a nulláról indulsz és meg kell ismertetned a saját pólóboltodat a nagyérdeművel. Szerencsére rengeteg olyan lehetőség van, ami segíthet ebben, és ráadásul nagyrészük ingyenes. Ezek közül osztanék meg párat, ami szerintem elengedhetetlen egy sikeres pólóbolt üzemeltetéséhez:

-         A megfelelő linkgyűjtő oldalakra való regisztrálás (pl.: lap.hu, tutilapok.hu stb.)

-         Témánkhoz kapcsolódó fórumokra való regisztrálás, itt linkelés

-         Különböző közösségi oldalakon az ismerőseinknek üzenet küldése

-         Különböző hírdetési oldalakon való megjelenés (pl.: expressz.hu, startapro.hu stb.)

-         Google adwords használata

-         Banneres hírdetés

-         Egyéb megoldások: szórólap, matrica, flyer, saját pólónk J

Most hogy a végére értünk az alapoknak, nincs más hátra mint nekiállni egy pólóbolt létrehozásának J Sok sikert mindenkinek a saját bolthoz, és ha felmerülne kérdés, észrevétel keressetek minket elérhetőségeinken:

Email: service@polomania.hu

Tel.: 70/6147831

Szólj hozzá a bejegyzéshez!