Piactér leírás

admin - 2011.03.7   |   , , , , , , 2 hozzászólás

Elkészült egy leírás a Piactérről, amely bemutatja annak használatát. Azoknak is ajánljuk, akik már rendelkeznek saját bolttal, hiszen a már feltöltött minták nem kerülnek automatikusan ki a Piactérre, azokat külön hozzá kell adni.  Innen .pdf formátumban is elérhető:

piacter_cover copy

1. Regisztráció és Profil oldal

Amennyiben még nem rendelkezel Pólómániás regisztrációval, akkor ez az első lépés. A regisztráció pillanatok alatt megvan, tényleg csak a legfontosabb adatokat kell megadni (email, név, jelszó). A regisztrálni több helyen is tudsz az oldalon, pl.: a „belépés” linkre kattintva a fejlécen, vagy egyszerűen az alábbi linkre kattintva: http://polomania.hu/felhasznalo/regisztracio/

adatok kitöltése

A regisztráció után ugyanitt tudsz belépni a profilodhoz is. A saját profilodhoz csak azután férsz hozzá, ha elfogadtad a Partnerekre vonatkozó Általános Üzleti Feltételeket. Miután ez megvan egyből a saját profil oldaladra jutsz, ahol a zöld menücsíkban az összes fontos beállítási lehetőséget megtalálod. Itt tudsz létrehozni saját pólóboltot, a mintáidhoz is itt férsz hozzá, illetve itt tudod a Piactérhez hozzáadni a már feltöltött mintákat. Az itt található különböző beállításokra most nem térnénk ki, erről ugyanis korábban már készült egy bővebb leírás: http://blog.polomania.hu/?p=155

2. Minták feltöltése és hozzáadása a Piactérhez

Az első belépés után ajánljuk a személyes adatok, illetve fizetési adatok kitöltését. (Ez nem kötelező, viszont e nélkül nem is tudunk majd kifizetést eszközölni).

fizetési adatok

Ha ezekkel megvagyunk akár egyből neki is állhatunk a minták feltöltésének, gyártásának. A minták elbírálása ugyanis általában 24-48 órát vesz igénybe, és csak elbírálás után lehet őket használni. Itt tudjátok a mintákat feltölteni: http://polomania.hu/partnerprogram/mintak/feltoltes/

minta feltöltés

FONTOS! A Piactérre nem tudunk minden mintát elfogadni és kitenni, ez nem is áll érdekünkben! A minták elbírálásánál alapesetben három lehetséges változat állhat fenn:

  • A mintát elfogadtuk, és a Piactérhez is hozzáadható
  • A mintát elfogadtuk, de a Piactérhez nem adható hozzá. Ennek különböző okai lehetnek pl.: Szerzői jogokat sért, Obszcén tartalommal bír, nem megfelelő minőségű, illetve már több hasonló minta is szerepel a Piactéren. A minta ettől függetlenül szabadon felhasználható a saját boltunkban!
  • A mintát nem tudtuk elfogadni különböző okok miatt és sehol sem jelenik meg. Erről emailben értesítjük a felhasználókat.

A mintákhoz találhattok kiegészítő leírásokat itt, melyekben részletesen taglaljuk, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelniük, hogy elfogadhassuk őket:

http://polomania.hu/partnerprogram/mintak/seged/

http://blog.polomania.hu/?p=319

Miután sikeresen feltöltöttük mintáinkat, egészen az elbírálásig egy „minta elbírálás alatt” blokk jelzi. Elfogadás után válnak aktívvá a beállítási lehetőségek:

minta elbirálás

Minta neve: Ezen a néven kerül be a rendszerbe a minta, illetve a Piactéren ezen a néven fog szerepelni.

Minta alapár: Ezen az áron biztosítja a Pólómánia a nyomást. Az alapárban nincs benne a jutalék! Ez az ár nem változtatható.

Minta jutaléka: Ez a jutalék hozzáadódik a minta alapárához. Ez az összeg az, amit jogdíjként kap meg a minta feltöltője minden egyes eladás után. Ez szabadon változtatható.

Minta hozzáadása a Piactérhez: Itt adhatod hozzá a mintádat a Piactérhez. A felugró ablakban különböző beállításokat kell megadni. Válasszuk ki a megfelelő kategóriát, illetve alkategóriát ahová a mintát szeretnénk besorolni. Ügyeljünk a megfelelő kategóriaválasztásra, hogy egyszerűbben megtalálják a mintáinkat. Adjunk meg ún. „Tag”-eket, címszavakat is, amelyek alapján majd a látogatók meg tudják találni a mintáinkat. Egy mintához több keresőszót is érdemes megadni, hogy a vásárlók könnyebben rátaláljanak. Miután beállítottunk mindent, „rögzítés” és a mintánk már fel is került a Piactérre.

minta hozzáadása

Termék szerkesztése ezzel a mintával: Itt tudunk létrehozni saját termékeket, melyek a saját boltunkban jelennek majd meg. A jól megszokott pólószerkesztővel szerkesszük meg a kívánt terméket, majd miután elneveztük a terméket, klikkeljünk a rögzítésre.

Minta törlése: Értelemszerűen az adott mintát tudjuk itt törölni. FONTOS, hogy törlés után a minta törlődik a Piactérről is, illetve a saját boltból is.

3. Jutalékok kezelése és Statisztikai adatok

A Piactér bevezetésével a jutalékok számítása is átalakult. Az új rendszerben külön lesz jutaléka a pólóknak és külön a mintáknak. A pólók esetében a Pólómánia által meghatározott fix jutalékról beszélünk, ez nem változtatható meg. A minták esetében pedig szabadon változtatható a jutalék mértéke. Ez leginkább a saját bolttal rendelkező partnerek számára lesz érdekes, ugyanis a jutalék mértéke aszerint változhat, hogy kinek a mintáját használtuk fel a saját pólóboltunkban.

Nézzünk egy példát: Saját boltunkban létrehoztunk egy Unisex rövidujjú pólót, melynek alapára: 1900Ft, ebből a jutalék: 350Ft. Erre teszünk egy saját egyszínű mintát, melynek alapára: 1000Ft, ebből a jutalék: 200Ft. A termék így összesen 2900Ft-ba kerül, melyből 550Ft a jutalékunk. Ha a minta jutalékát megváltoztatjuk mondjuk 500Ft-ra, akkor a termék végösszege: 3200Ft, melyből a jutalékunk: 850Ft.

A Piactéren keresztül történt eladásoknál (miután a megrendelt póló már át lett véve), a jutalék minden esetben a pólón szereplő minta tulajdonosát illeti meg, azaz az ő számlájára kerül jóváírásra. Ez abban az esetben is igaz, ha az eladás a mi pólóboltunkon keresztül történt:

Nézzünk erre is egy példát: Saját boltunkban létrehoztunk egy Unisex rövidujjú pólót, melynek alapára: 1900Ft, ebből a jutalék: 350Ft. Erre teszünk egy más által feltöltött egyszínű mintát, melynek alapára: 1000Ft, ebből a jutalék: 200Ft. A termék így összesen 2900Ft-ba kerül, melyből 350Ft a mi jutalékunk és 200Ft a minta tulajdonosának a jutaléka. Ha a minta jutalékát a minta tulajdonosa megváltoztatja mondjuk 500Ft-ra, akkor a termék végösszege: 3200Ft, melyből a jutalékunk nekünk továbbra is 350Ft, a minta tulajdonosának pedig 500Ft.

Amennyiben a Pólómánia Design Kollekciójából, illetve szerkesztőjéből rendelnek meg olyan pólót, amin egy Piactéren szereplő minta szerepel, akkor a minta jutalékát minden esetben a minta tulajdonosa kapja meg.

A termelt jutalékokat, illetve az eladott mintákról, termékekről a kimutatásokat a Statisztikai oldalon érhetitek el: http://polomania.hu/partnerprogram/stat/.

statisztika

4. Tippek és Ötletek

Végezetül szeretnénk pár ötlettel ellátni Titeket, amivel hatékonyabbá tehetitek a Piactéren való ténykedéseteket, eladásaitokat.

  • Próbálj meg igényesen megrajzolt mintákat feltölteni! Összecsapott minták egyrészt nem néznek ki jól, másrészt valószínűleg nem is engedélyezzük, hogy a Piactérhez hozzáadhatóak legyenek.
  • Találd meg azt a kategóriát, réteget, ahol még nincsen, vagy csak kevés minta van feltöltve. Így sokkal jobb eséllyel találják majd meg a mintádat az adott kategóriában.
  • Ne nagyon tölts fel olyan mintákat, amelyekből már így is sok van fent a Piactéren. Természetesen vannak kivételek (pl. szív, csillag, smiley stb.), amelyekből rengeteg félét ki lehet találni.
  • Maximum 3 színű és vektoros mintákban gondolkodj! Ez alapkövetelmény. Erről itt olvashatsz bővebben:
  • A mintáknak próbálj meg érthető és ráutaló nevet megadni
  • A minta „tag”-ek megadásánál lehetőleg olyan szavakat adj meg, amelyek valóban az adott mintára vonatkoznak, illetve jellemzik. A keresés ezen tagek alapján működik, úgyhogy ez nagyon fontos!
  • A minta jutalékát érdemes úgy beállítani, hogy ne szökjön az egekbe az ár. Ha irreálísan magas egy termék ára, azt nem fogják megrendelni. Visszajelzések alapján a maximum jutalék, amit még hajlandóak megvásárolni az a minta árának a 2x-ese.
  • Minél több mintát töltesz fel, annál nagyobb az esély, hogy a Te mintádat fogják választani, megrendelni.
  • Oszd meg mintáidat a barátaiddal a Facebook-on, Twitter-en, vagy tedd közzé a Pólómánia Facebook oldalán.
  • Egyenlőre ennyi J Mintatervezésre fel és sok sikert a Piactér használatához!

Bármilyen kérdés, ötlet, javaslat esetén forduljatok bizalommal hozzánk! Keressetek minket elérhetőségeinken:

Web: www.polomania.hu

Email: info@polomania.hu

Tel.: 70/6147831

Bolt: Pólómánia, 1203 Budapest, Kossuth Lajos u. 27-29.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!